Premijera: Čehovljev „Galeb“ u izvođenju „Kreativnog haosa“

SMEDEREVO,  19. novembar 2022 – Predstava „Galeb“, po delu Antona Pavloviča Čehova, u produkciji smederevskog pozorišta „Kreativni haos“, u adaptaciji i režiji Nevene Rakočević, biće premijerno izvedena sutra, u nedelju 20. novembra, u Velikoj dvorani smederevskog Centra za kulturu, sa početkom u 20 sati. U predstavi igraju: Minja Mrvoš, Nađa Rakočević, Adrijana Đorić, Sofia Branković, Tea Dobrosavlјeić, Stefan Nikolić, Jovan Ilić, Sofija Stefanović, Relјa Stojanović, Tamara Branković.

Drama A. P. Čehova vodi gledaoca u melanholičnu sredinu ruskog sela, u kojoj predah od vreve moskovskog života provode čuvena sredovečna glumica i njen prijatelј, priznati  pisac. Na imanju u pomenutom selu, živi glumičin devetnaestogodišnji sin koji pokušava da pronađe svoje mesto u svetu,  pišući drame i priče kojima želi da pomeri ustalјene granice doživlјaja i razumevanja teatra. U tome mu pomaže mlada amaterska glumica, koja je zasleplјena slavom njegove majke, a naročito pojavom njenog prijatelјa, čuvenog pisca. Ostali likovi u drami svojom pojavom i delovanjem, objašnjavaju način života lјudi srednjeg sloja, u tihom i inspirativnom mestu pokraj velelepnog jezera.

Hoće li mladić buntovnog karaktera, uspeti da dokaže sopstvenu vrednost pre svega svojoj majci, a onda i ostatku moskovskog književnog auditorijuma? Da li će mlada glumica posegnuti za slavom i pogaziti svaki ideal koji je negovala, a samim tim uništiti sopstveni, ali i život mladića koji je voli? Kakva je uloga predivne ptice galeb u ovoj drami i zašto je njegov život ili smrt odrednica vrline ili propasti, neka su od pitanja koji mladi glumci pozorišta Kreativni haos svojom izvedbom donose na scenu, a na gledaocu je da iznese konačni sud.

Cena ulaznice je 200 dinara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!