Turski ambasador Hami Aksoj posetio Smederevo

SMEDEREVO, 18. novembar 2022 – Ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoj boravio je danas u Smederevu. Nakon razgovora u Gradskoj upravi, ambasador Turske je sa gradonačelnikom Smedereva Jovanom Bečom i Hatiče Sakiroglu, predstavnicom kompanije Kaizen, obišao smederevski proizvodni pogon te firme.

– Verujem da će naša dobra poslovna saradnja biti pravac kojim ćemo nastaviti da idemo i da zajedničkim naporima stvaramo još bolјu poslovnu klimu za nove turističke i privredne projekte. Grad Smederevo je nekada zavisio sam od rada i postojanja Železare, a danas imamo najsavremeniju Industrijsku zonu koja je dovela  investitore u naš grad i otvorila nova radna mesta. Jedna od najuspešnijih kompanija koja posluje u Smederevu je svakako i Kaizen d.o.o. koja zapošlјava više od trista naših sugrađana. I ovim putem ističem da kompaniji stojimo na raspolaganju i pružamo svaki vid neophodne podrške kako bi bila još uspešnija – istakao je gradonačelnik Beč u razgovoru sa ambasadorom Turske.

– Turska i Srbija imaju zajedničku kulturu i tradiciju. Mislim da su odnosi naše dve države nikada bolјi, kako u ekonomskom tako i u svakom drugom smislu. Mi ćemo svakako raditi na tome da u budućnosti ta saradnja kako na ekonomskom tako i na kulturnom polјu bude još naprednija – rekao je ambasador Turske Hami Aksoy, isakavši i značajnu turističku saradnju, koja se ogleda kroz činjenicu da je tokom ove godine više od trista hilјada Srba posetilo Tursku,ai više od sto hilјada Turaka je posetilo Srbiju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!