Klasika na gitari – koncert gitariste Petra Popovića

SMEDEREVO,  18. novembar 2022 – Koncert gitariste Petra Popovića „Klasika na gitari“ biće održan ovog petka, sa početkom u 19 sati, u Koncertnoj dvorani smederevskog Centra za kulturu, a ulaz je slobodan.

Ljubitelјi gitarskih melodija imaće prilike da prisustvuju vrhunskoj izvedbi klasičnih kompozicija.

Osnovne i master studije Petar Popović je završio u Novom Sadu u klasi prof. Zorana Krajišnika. Dobitnik je nagrada na takmičenjima gitare kao što su „Petar Konjović“ u Beogradu, Republičko takmičenje u Beogradu i Međunarodni festival gitare u Subotici.

Radio je u Osnovnoj muzičkoj školi Josip Slavenski u Novom Sadu, gde je sa svojim učenicima osvojio više prvih i laureat nagrada na Pokrajinskim i Republičkim takmičenjima. Od 2008. godine radi u svojstvu saradnika u nastavi a zatim i kao stručni saradnik na predmetu gitara. Od tog perioda vodi orkestar gitara Akademije umetnosti u Novom Sadu sa kojim je ostvario niz nastupa širom Vojvodine. Zajedno sa svojim kolegama osniva Novosadski kvartet gitara, sa kojim ostvaruje niz zapaženih nastupa kod nas i u regionu.

Pohađao je seminare kod eminentnih profesora kod nas i u regionu. Redovan je član žirija na gitarističkim takmičenjima. Nastupao je kao solo gitarista i u kamernim sastavima na festivalima i koncertima širom Srbije, sa Novosadskim gitarskim triom na „Vojvođanskom festivalu gitare“, u duu sa gitaristom Denisom Palošem na festivalu kamerne muzike „Tisin Cvet“, u duu sa violončelistom Markom Miletićem i drugim. Ostvaruje i saradnju sa vokalno instrumentalnim sastavom „Orfelin“, „Camerata academica“, horom „Sveti Stefan Dečanski“, gde nastupa kao solista u više projekata. Radi kao samostalni stručni saradnik na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!