Vicešampion sveta u basketu 3×3 rešeta koševe i u ekipi KK Smederevo

SMEDEREVO, 17. novembar 2022 – Košarkaški klub Smederevo 1953 je jedan od retkih, ako ne i jedini na teritoriji grada u kome nastupaju samo Smederevci. Postojećem igračkom kadru, koji uglavnom čine doskorašnji juniori, od ove sezone pridružili su se povratnici Nikola Vukasović, novi kapiten, Dušan Kostić Krauč i iskusni Boško Jovović, a velika pojačanja su i basketaši Stefan Torbica i Nikola Lazić. Ovaj drugi se nedavno okitio srebrnom medaljom na Svetskom prvenstvu u basketu 3×3 za igrače do 23 godine u Bukureštu.

Nikola Vukasović i Nikola Lazić

Lazić, koji je prošao sve mlađe kategorije KK Smederevo, bio je u sastavu muške reprezentacije Srbije na tom takmičenju, a pored njega državne boje branili su Nikola Kovačević, Miloš Antić i Aleksa Stojanović. Srpski basketaši su do finala sa Poljskom, u kome su tesno poraženi, bilo je 22:21, imali svih sedam pobeda.

Da je reč o izuzetnom pojačanju Lazić je potvrdio na sinoćnom derbiju protiv Sloge u Despotovcu. Smederevci su slavili sa 83:72, a najefikasniji u timu bio je upravo Nikola Lazić sa 18 poena. Osim njega dvocifreni učinak imali su i Jovović sa 16, Jakovljevića sa 15 i Momčilović sa 11 poena.

Radost u svlačionici posle pobede u Despotvacu

Na kraju treba reći da u KK Smederevo nisu Smederevci samo na terenu; predsednik kluba je Marko Kaplarević, nekadašnji igrač i dugogodišnji trener mlađih kategorija, a tim sa klupe predvodi takođe Smederevac Ivan Mijatović.

Novi derbi smederevski košarkaši imaće već u subotu od 16 sati, kada će ugostiti takođe neporaženu Slogu iz Batočine, za koju će debitovati Raško Katić, sada četrdesetjednogodišnjak, nekadašnji reprezentativac Srbije, član selekcije Srbije na dva Svetska prvenstva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!