Ambasador Japana Kacamata Takahiko posetio Smederevo

SMEDEREVO, 16. novembar 2022 -Ambasador Japana u Srbiji Kacamata Takahiko boravio je danas u  Smederevu.  U razgovoru sa gradonačelnikom Jovanom Bečom potvrđena jestabilna saradnja Srbije i Japana, koja se, kada je reč o Smederevu, najbolјe oslikava u odličnom funkcionisanju japanske kompanije Mayekawa.

– Smederevo je grad koji je privilegovan činjenicom da imamo jednu kompaniju kao što je Mayekawa. Ova kompanija je vrlo značajna za naš grad, jer pre svega imamo radna mesta za naše sugrađane i sigurnost za njihove porodice. Pohvalio bih i lјude koji vode Mayekawa, jer zahvalјujući njihovom radu ostvaruju se značajni poslovni rezultati, što ih čini prepoznatlјivim kako u Srbiji tako i šire – istakao je gradonačelnik Beč.

– Naše firme se uvek trude da budu deo lokalne zajednice, da brinu o životnoj sredini i lјudskim resursima. Posebno bih istakao istorijsku posetu našeg pokojnog premijera Srbiji Šinzo Abea, jer je to je bilo značajno za naše još bolјe prijatelјske odnose i poslovnu saradnju. Japan pruža podršku načinu kako se Srbija danas razvija, kroz razvoj demokratskih odnosa i vladavine prava – naglasio je ambasador Japana Kacamata Takahiko.

Tokom razgovora bilo je reči i o istorijskom značaju i potencijalima Smedereva, kao i mogućnosti da se grad još bolјe pozicionira na turističkoj mapi Srbije i regiona.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!