Site icon podunavlje.info

Boljom igrom u nastavku, Radinčanke slavile u meču sa Beograđankama

SMEDEREVO, 12. novembar 2022 – U utakmici osmog kola prvenstva Super B lige za rukometašice Radinčanke su ostvarile treću, veoma vrednu pobedu za nastavak bega sa dna tabele; Mladi Radnik – Beograd 26:23 (15:14).

Anja Cvetković

Meč je počeo promašajem domaćih i vođstvom gošći iz glavnog grada. Sve do pauze ekipe su se smenjivale u vođstvu, a pored najbolje akterke, debitantkinje na golu domaćih Anje Cvetković (14 odbrana od toga dva sedmerca), koja je stigla na pozajmicu iz Bekamenta, zapažene role imale su kapiten Milica Ninić (5 golova), Linea Čočaj (5) i uspešna realizatorka sedmeraca mlada četrnaestogodišnja Lena Janković (5).

Rezultatsku ravnotežu držale su gošće predvođene efikasnom Anđelom Nađ (8) i Anom Aleksić (5), da bi domaće rukometašice na odmor ipak otišle sa golom prednosti, mada su minut pre toga pogotkom Milice Ninić prvi put imale i dva gola viška.

Furiozan početak nastavka odveo je u 36. minutu Radinčanke na plus 4, bilo je 19:15, ali su Beograđanke četiri minuta kasnije stigle do izjednačenja.

U završnici meča po jedan gol postigle su mlade Ana Milenković i Sara Spasić za ispostavilo se nedostižnu prednost – 25:21. Šlag na tortu bila je u poslednjim sekundama meča odbrana sedmerca još jedne mlade devojke – Teodore Anđelović, što je propraćeno burnim aplauzom publike i velikim slavljem učenica trenera Jovice Pekovića.

Foto: R.G.

 

Exit mobile version