Site icon podunavlje.info

Poziv za subvencionisanje nabavke zaštitnih ramova za traktore

9. novembar 2022 – Agencija za bezbednost saobraćaja je objavila javni poziv na koji zainteresovana fizička i pravna lica, koja ispunjavaju uslove iz Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele ramova za upotreblјavani traktor, mogu da podnesu zahtev, a poslednji rok je 30. novembar. Modeli i tipovi traktora za koje se subvencioniše dodela ramova su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 i IMT 549.

Javni poziv, sa informacijama o potrebnoj dokumentaciji, kao i obrasci, mogu da se vide i preuzmu na linku https://www.abs.gov.rs/obavestenja/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-subvencionisanu-dodelu-zastitnog–rama-za-upotrebljavani-traktor

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja podsećaju na crnu statistiku po kojoj je u Srbiji samo u poslednje tri godine, kao posledica prevrtanja na traktorima bez zaštitnog rama, nastradalo čak 86 lica i to van javnih puteva – njive, šume, livade. U istom periodu, na putevima je u nezgodama sa učešćem traktora život izgubilo 164 vozača traktora, a oko 360 njih je povređeno. Zbog toga je jedna od glavnih mera za smanjenje stradanja i minimiziranja povreda vozača traktora baš ugradnja ispitanih i odobrenih zaštitnih struktura (ramova), poručuju iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Foto/ilustracija: podunavlje.info

 

Exit mobile version