Odbojkašice Smedereva u ozbiljnoj krizi, još jedan poraz kod kuće

SMEDEREVO, 9. novembar 2022 – Posle subotnjeg poraza na svom parketu od ekipe Valjeva, smederevske odbojkašice su, u 4. kolu Prve lige Srbije, još ubedljivije, opet kod kuće, poražene od druge ekipe iz istog grada: Smederevo – Srbijanka 014 0:3 (12:25, 18:25 i 18:25).

Susret je počeo odličnim servisima gostujućeg sastava za vođstvo od 2:8 i 5:12, pa je trener domaćih Dragoljub Janić bio prinuđen da u ranoj fazi prve deonice pozove dva tajm-auta, ali to nije promenilo sliku na terenu. S druge strane, Valjevke, koje su o ove utakmice imale sva tri poraza, delovale su veoma sigurno, pa otuda ne čudi što su sa lakoćom rešile ovaj, ispostavilo se, neravnopravan duel u svoju korist.

U odnosu na prošlu sezonu ekipa Smedereva je doživela dosta promena, angažovano je više mladih odbojkašica, koje očigledno još uvek nisu dorasle ovom ragu takmičenja. S pravom se postavlja i pitanje da li je uopšte trebalo početi pripreme još u avgustu, a znalo se da će borba za bodove krenuti tek krajem oktobra.

Ako se što pre pored kapitena Nevene Stefanović i Minje Tasić ne angažuje još neka odbojkašica njihovog profila Smederevke će voditi grčevitu borbu za opstanak u Prvoj ligi.

U narednom kolu smederevske odbojkašice gostuju u Lazarevcu, gde se sastaju s istoimenom ekipom, koja baš kao i Srbijanka 014 do sada nije ostvarila nijednu pobedu.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!