Site icon podunavlje.info

Novi slučaj ubijanja pasa lutalica u Smederevskoj Palanci?

SMEDEREVSKA PALANKA/VELIKA PLANA, 9. novembar 2022 – Povodom prijava građana da je juče, 8. novembra oko 16 časova, ispred kafića “Trg“ u Ulici Prvog srpskog ustanka u Smederevskoj Palanci, pronađen leš psa mešanca ženskog pola od strane policijskih službenika Policijske stanice Smederevska Palanka, oglasilo se Osnovno javno tužilaštvo u Velikoj Plani. U saopštenju se navodi da je izvršen uviđaj lica mesta, kome je prisustvovao i veterinar, koji se nakon pregleda izjasnio da pas ima povredu u predelu plećke veličine oko 10 mm oštrih ivica ulazne rane, te da ne isključuje mogućnost ustrela iz malokalibarskog oružja.

U vezi navedenog u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani formiran je predmet KTN 193/22, te je naredbom naložena obdukcija posmrtnih ostataka psa u cilju utvrđivanja tačnog uzroka smrti, kao i mehanizma nastanka iste. Obdukcija će se obaviti na Veterinarskom fakultetu u Beogradu.

Istovremeno Policijskoj stanici u Smederevskoj Palanci dostavljen je hitan zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u kojem je naloženo da se izvrši uvid u snimke video-nadzora sa kamera koje pokrivaju mesto gde je pronađen pas kao i mesta u okolini, kao i preduzimanje drugih radnji, a sve u cilju otkrivanja eventualnih učinilaca krivičnog dela Ubijanje i zlostavljanje životinja iz čl. 269. st.1 KZ-a ili bilo kog drugog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, navodi se u saopštenju OJT u Velikoj Plani.

Foto: privatna arhiva FB

Exit mobile version