Srpski strelci osvojili medalje i odneli nagrade Valter kupa u Smederevu

SMEDEREVO, 7. novembar (SSS) – Srpski strelci su osvojili tri zlatne medalje na „Valter omladinskom kupu“, na sinoć završenom mitingu za mlađe kategorije, a koji je održan minulog vikenda na strelištu u Sportskoj hali u Smederevu.

Na „Valter kupu“ svi učesnici, a bilo ih je više od 200, sem srpskih takmičili su se strelci iz BiH, Mađarske, Bugarske i Makedonije, nadmetali su se u apsolutnoj juniorskoj konkurenciji, za razliku od Velike nagrade Smedereva, koja je bila dan ranije, kada su održana posebna takmičenja za uzraste do 20, do 18 i 16 godina.

Smederevski strelci osvojili su tri medalje, dve pojedinačne i jednu ekipnu. Mlađa juniorka Anđela Radojičić osvojila je srebro, kao i devojke ekipno. Dušan Bojić  je u mešovitom paru sa Martom Novović („Dragan Jevtić Škepo“) podelio bronzu sa mešovitim parom Nađa Martinović/Marko Ninković (Partizan/Pančevo 1813).

„Valter omladinski kup“ je počeo takmičenjem miks parova. Puškom je najuspešniji bio tandem Pančeva 1813, koji su činili sestra i brat Iva i Aleksa Rakonjac. Najbolji mešoviti par pištoljem bila je kombinacija u kojoj su gađali Sofija Rakić, članica kluba TRB iz Bijeljine, i Ivan Slijepčević iz inđijske Mladosti.

Na „Valter kupu“, sem tri najsjajnija odličja, srpski takmičari su stigli i do dve specijalne nagrade– za najbolje rezultate kvalifikacija.

U konkurenciji juniora trijumfovao je naš omladinski reprezentativac Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813). U uzbudljivom duelu za zlato, nadmašio je Mađara Arona Raca – 16:14. Treći je bio Đorđe Savić (Oko sokolovo).

Rakonjac je postigao najbolji rezultat dana puškom u kvalifikacijama, rezultat najbliži svetskom rekordu) – 628,0 krugova i za to dobio nagradu – pušku proizvođača „Valter“, sponzora turnira. Rakonjac je Smederevo napustio punih ruku najsjajnijih odličja, jer dan ranije je trijumfovao na „Velikoj nagradi Smedereva“ u konkurenciji strelaca do 18 godina, a pobedio je i u takmičenju miks parova.

Pištolj za  najbolji rezultat osnovnog dela „Valter kupa“ ovim oružjem pripao je Eleonori Radulović (Olimpik 011), koja je u kvalifikacijama pogodila 569 krugova. Radulovićeva je kasnije osvojila i zlatnu medalju, ispred Olge Stojanović („Aleksa Dejović“) i Bugarke Nikolaje Radenkove.

Puškom u takmičenju juniorki trijumfovala je evropska seniorska prvakinja Teodora Vukojević („Čika Mata“). Kragujevčanka je bila ubedljivo najpreciznija u prvoj fazi finala sa 261,3 kruga, a potom je u meču za zlato nadmašila Anju Knežević (Novi Beograd), treća je bila Anja Popović iz Partizana.

Kiril Ušanli (Bugarska) je bio najbolji junior pištoljem, a medalju za Srbiju doneo je Vladimir Ćurčin (Akademac), osvajač bronze.

Foto: Streljački savez Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!