Produžen rok za prijavljivanje na konkurs za ugradnju solarnih panela

SMEDEREVSKA PALANKA, 7. novembar 2022 – Opštinsko veće u Smederevskoj Palanci donelo je odluku o produženju roka za podnošenje prijava po javnom konkursu za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkularnih pumpi, termostatskih ventila i delitelјa toplote na teritoriji opštine Smederevska Palanka za 2022. godinu, objavljeno je danas na zvaničnoj Internet prezentaciji palanačke opštine.

Novi rok za prijavu je do 18. novembra.

Za ovu namenu opredeljeno je ukupno dva miliona dinara, a predmet sufinansiranja su nabavka i ugradnja solarnih panela, invertera i prateće instalacije za porodične kuće za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije, kao i izrada neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni  prilikom priključenja na distributivni sistem.

Druga mera koja se sufinasira je unapređenje termotehničkog sistema zgrade zamenom sistema ili dela sistema efikasnijim ugradnjom elektronski regulisanih cirkulacionih pumpi za porodične kuće kao i opremanje sistema grejanja sa uređajima za regulaciju i merenje predate količine toplote objektu, a to su kalorimetri, delitelji toplote, balans ventili za stanove.

Javni poziv je objavlјen na oglasnoj tabli Opštinske uprave i zvaničnoj internet stranici Opštine Smederevska Palanka, http://www.smederevskapalanka.rs.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!