Site icon podunavlje.info

Mihajlovčani odoleli gostima iz Čačka i osvojili vredan bod

MIHAJLOVAC,  6. novembar 2022 – U poslednjoj utakmici 13, kola prvenstva Srpske lige Zapad u Mihajlovcu su danas ugostili Borac 1926 iz Čačka, koji je bio favorit, barem na papiru. U odličnoj predstavi, kojoj su samo nedostajali golovi da bi dobila najvišu ocenu, kada je već tako bilo, obe ekipe su morale da se zadovolje po jednim bodom.

Od početka utakmice Čačani su diktirali tempo, a požrtvovani Mihajlovčani su im uspešno parirali, pa i stigli do nekih poluprilika. Tako je, posle tri uzastopna kornera za domaće, u 15. minutu, na pas Rajkovića utrčao Marjanović, ali je loše primio loptu pa je ova prilika propala.

Posle nešto više od pola časa, stigavši iz drugog plana u kaznenom prostoru domaćih našao se Krstić i prizemnim šutem ciljao levi ugao, ali je golman Đorđević sjajnom intervencijom spasao svoj gol izbacivši loptu u korner.

Pre pauze uzvratili su domaći kada je na ubacivanje Rajkovića Kuzmanović loše zahvatio loptu i olakšao posao golmanu Borca.

U nastavku dva puta se Krstić našao u izglednim situacijama, jednom je odlično intervenisao golman Đorđević, a drugi put je Krstić sa tri metra promašio prazan gol.

Imali su gosti do kraja utakmice inicijativu, ali je u nadoknadi vremena Matijević, sa ivice kaznenog prostora, uputio snažan udarac, koji je završio kraj same stative.

Kada se sve sabere, remi je ipak pravedan ishod, a kod domaćih, osim golmana Đorđevića, zapaženu ulogu imao je i nekadašnji član Smedereva Luka Lukić, koji je, kao i ostali njegovi saigrači, posle meča primao zaslužene čestitke za osvojen bod u susretu sa favoritom.

Koliko osvajanje boda znači Mihajločanima možda ovaj remi još veći značaj ima za fudbalere Smedereva  koji su na ovaj način uvećali prednost na tabeli za još dva boda u odnosu na drugoplasirane Čačane. Sada im beže celih pet.

Foto: R.G.

Exit mobile version