Site icon podunavlje.info

Upisana i deseta recka – kraj Stare železare pobeđen i Tutin

SMEDEREVO, 5. novembar 2022 – Fudbaleri Smedereva su u derbiju 13. kola zabeležili i desetu pobedu. Na stadion preko puta Stare železare došla je do danas treća ekipa na tabeli, što znači da je savladan još jedan konkurent za najviši plasman: Smederevo 1924 – Tutin 2:0 (1:0).

Počelo je silovitim napadima domaćih, ređale su se šanse, ali nije bilo promene rezultata.  Već u drugom minutu je, nakon prodora i centaršuta Nikole Jovanovića, sa pet metara Zličić promašio gol. Samo dva minuta kasnije u još boljoj situaciji je bio Dimitrijević, koji je mogao da bira u koji će ugao da šutirao, ali je tukao pravo u golmana Tutina.

Odbrana gostiju kapitulirala je tek posle pola časa igre. Sa svoje polovine u solo akciju krenuo je štoper Kostić, posle pasa Dimitrijevića našao se oči u oči sa golmanom Mladenovićem i preciznim udarcem ga savladao.

Do odlaska na odmor viđen je i poništen pogodak Zličić iz diskutabilnog ofsajda, a onda je na centaršut raspoloženog Ilića Dimitrijević iz trka udarcem glavom prebacio okvir gola Tutina.

U nastavku susreta Tutinci su se oslobodili pritiska; u 57. minutu, sa ivice kaznenog prostora Hadžibulić je uputio udarac koji je Kaličanin odbranio.

Nova prilika nešto kasnije ukazala  se ponvo prilika Zličića, gađao je desni donji ugao, ali je golman Tutina odbranio i od svega je bio samo korner. S druge strane pripretio je Lakota, no se rezultat nije menjao.

Sve dileme oko pobednika otklonjene su u pet minuta pre kraja; prodirao je Bojić, koji nešto ranije ušao u igru, i kao na tacni servirao loptu Zličiću, a ovaj nije omanuo – 2:0.

Pre poslednjeg sudijskog zvižduka mogli su Smederevci i da podebljaju pobedu, ali je lopta koju je uputio Nešović pogodila prečku gostiju iz Tutina.

Smederevo je posle trinaest odigranih kola ubedljivo prvo, sa 10 pobeda i tri nerešene utakmice, ima 33 boda, šest više od čačanskog Borca, koji sutra gostuje u Mihajlovcu. Tutin je gubitkom bodova izgubio i treću poziciju, pretekao ga je FAP, a ekipa iz Priboja ima 10 bodova manje od Smederevaca koji u narednom kolu gostuju u Podunavcima domaćem Realu.

Foto: R.G.

Exit mobile version