Streljaštvo: Osmi Valter jut kup ovog vikenda u Smederevu

SMEDEREVO, 5. novembar 2022 – Smederevo je ovog vikenda domaćin osmog međunarodnog turnira vazdušnim oružjem za mlade strelce Valter jut kup, koji je okupio više od 200 takmičara iz Mađarske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije.

U petak, prvog dana kupa, nadmetali su se mešoviti parovi pištoljem i puškom. U meču za prvo mesto Sofija Rakić i Ivan Slijepčević (TRB i Mladost) bili su bolji od Marine Atanasove i Krill Ushanlija iz Bugarske, a osvajači bronzanih medalja bili su Nađa Martinović i Marko Ninković (Pančevo 1813 i Partizan) i Marta Novović i Dušan Bojić (DJ Škepo i SD Smederevo).

Kod puškaša u miksu strelci Honveda iz Budimpešte Ana Nagybanyai i Racz Aron osvojili su srebrnu medalju, a zlato je pripalo Aleksi i Ivi Rakonjac iz Panćeva 1813. Osvajači bronaznih medalja bili su Stefan Agović i Anđelija Stevanović DJ Škepo i Balint Kalman i Nadina Omerbašić (Ujpešt Torna i Tešanj).

Turnir se ove subote nastavlja takmičenjima u kategorijama do 16, 18 i 20 godina, a u nedelju u opštoj kategoriji do 20 godina.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!