Odbojkaši lideri sa sve tri pobede – loše izdanje odbojkašica Smedereva

SMEDEREVO, 5. novembar 2022 – U trećem kolu prvenstva Prve lige Smederevci su upisali i treću pobedu, ovoga puta savladani su Leskovčani: Smederevo Carina – Dubočica 3:0 (25:17, 25:21 i 25:22). Za razliku od odbojkaša, devojke su na svom parketu neprijatno iznenadile i takođe u trećem kolu Prve lige zabeležile i drugi vezani poraz: Smederevo – Valjevo 1:3 (11:25, 23:25, 25:21 i 13:25).

Predvođeni nezadrživim Senegalcem Sanb Amaduo Silom (18 poena) smederevski odbojkaši su uspešan start novog prvenstva nastavili i ove subote u meču sa Dubočicom i jedini su tim koji ima svih 9 bodova posle tri kola.

Prvu deonicu Smederevci su relativno lako dobili, sa nekoliko penala u tom delu istakao se Nikola Stojičić. Gosti su sa Kubancem Punalesom (15 poena) pružili su nešto jači otpor u drugom setu. Približili su se pred njegov kraj na poen zaostatka, što je primoralo trenera domaćih Gorana Blagojevića da prvi put zatraži minut odmora. Sa nekoliko uspešnih servisa i smečeva u trećem periodu istakli su se Danilo Nikolić i Đorđe Kovač, sa 8 odnosno 10 poena.

Kada su domaći u poslednjem setu ubedljivo poveli šansu su dobili i oni sa manjom minutažom, Savić, Đurić i Krstić, a ovaj poslednji je upisao 5 poena.

Već u utorak od 19 ati Smederevci će ugostiti neugodnu ekipu Mladenovca, koja ih je nedavno u takmičenju za Kup eliminisala.

Meč odbojkašica Smedereva i Valjevki počeo je glatkim gubitkom prvog seta domaćih. U drugom u bile pred izjednačenjem, ali su ispustile vođstvo od 22:20, da bi tek u trećem vratile nadu da je moguć eventualni preokret. To se, na žalost, nije dogodilo, a katastrofalno loš početak poslednje deonice, bilo je čak 1:13, bio je najava neočekivanog poraza.

U četvrtom kolu Smederevke će opet igrati na domaćem parketu, u sredu od 19 sati, protiv još jedne ekipe iz Valjeva, ovoga puta to je tim Srbijanke.

Foto: R.G

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!