„Druga strana oblaka“ 4. Međunarodna dečja izložba malog formata

VELIKA PLANA, 5. novembar 2022 – U galeriji Gradske kuće u Velikoj Plani danas će biti otvorena četvrta Međunarodna dečja izložba malog formata Mini restART. Izložba je tematski posvećena fantastici i nadrealizmu i nosi naziv „Druga strana oblaka“.

Biće predstavljeno najuspešnijih 1118 radova dece, uzrasta od 4 do 18 godina, iz Srbije i još 26 država: Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Egipta, Izraela, Indije, Kazahstana, Kipra, Letonije, Litvanije, Mađarske, Malezije, Poljske, Hong Konga, Severne Makedonije, Slovenije, Tajlanda, Tajvana, Turske, Ukrajine, Francuske, Hrvatske, Crne Gore, Španije i Šri Lanke.

Na likovni konkurs pristigao je 4031 rad. Stručni žiri nagradio je 84 domaćih i inostranih autorki i autora na likovnom konkursu, četiri autora i autorki na nacionalnom dečjem literarnom konkursu kratke priče, 10 likovnih edukatora i edukatorki za najuspešnije zbirke dečjih radova i dve škole za izuzetno zapaženo učešće na konkursu.

Izložba je otvorena do 5. decembra 2022. za posetioce radnim danima od 9 do 15 sati.

Organizator je Obrazovno-kreativni centar RESTART iz Velike Plane, a projekat je sufinansiran sredstvima Opštine Velika Plana.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!