Apelacioni sud ukinuo presudu u aferi Indeks, naložio ponovno suđenje

4. novembar 2022 – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio oslobađajući deo presude u aferi Indeks, dok je osuđujući deo prvostepene presude ukinuo i naložio da se ponovi suđenje optuženima. Sud je pravosnažno oslobodio od optužbe za primanje mita pet okrivljenih, dok je prvostepenu presudu kojom je 16 optuženih bilo osuđeno, vratio Višem sudu u Smederevu da im ponovo sudi, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

Suđenje treba da bude ponovljeno Sveti Puriću, Dragani Petrović, Saši Jovanoviću, Draganu Bataveljiću, Emiliji Stanković, Zoranu Simiću, Božin Vlaškoviću, Srđanu Đorđeviću, Mileni Petrović, Nenadu Đurđeviću, Andriji Tomoviću, Ivanu Čukaloviću, Oliveri Kojić, Radoju Brkoviću, Miodragu Mićoviću i Jasmini Nektarijević.

Oni su, podsetimo, optuženi za korupciju na više pravnih fakulteta u Srbiji u vezi sa kupovinom ispita i diploma, a na prvoj optužnici, koja je podignuta još 2007. godine, našlo se 89 optuženih među kojima su brojni profesori, studenti i posrednici.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!