Osumnjičeni za gaženje žene u Palanci vozio pod dejstvom droge

SMEDEREVSKA PALANKA/VELIKA PLANA, 2. novembar 2022 – Po nalogu dežurnog zamenika Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani od strane policijskih službenika policijske stanice Smederevska Palanka, juče je doneto je rešenje o zadržavanju M.Č. (1953). Prema navodima krivične prijave, on je osumnjčen da je juče u Smederevskoj Palanci upravljao svojim putničkim motornim vozilom marke WV tip “Golf” prešao je na levu stranu kolovoza i prednjim čeonim delom vozila udario u zadnji deo tela pešaka oštećene R.S. (1955), koja se kretala uz levu ivicu kolovoza usled čega je ona pala na kolovoz pri čemu dolazi do gaženja nogu pešaka –prednjim levim a potom i zadnjim levim točkom usled čega oštećena zadobija teške telesne povrede.

U Opštoj Bolnici “Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci izvršen je pregled osumnjičenog putem panel testa kojom prilikom je utvrđeno prisustvo psihaoktivnih supstanci i to opijata i THC-kanabisa.

Inače, vozilo se, po prijavi, kretalo Ulicom 20. juli i dolaskom u blizinu raskrsnice sa Zlatiborskom ulicom, vozač nije držao svoje vozilo što bliže desnoj ivici kolovoza već je prešao na levu stranu kolovoza i tada je došlo do udaranja pešaka i gaženja.

U daljem toku postupka tužilaštvo će nakon saslušanja osumnjičenog preduzeti druge radnje potrebne za utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenja odluke. On je osumnjičen za teško delo iz čl. 297 st. 1 u vezi sa članom 289 st. 1 Krivičnog zakonika i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz čl. 296 st. 1 Krivičnog zakonika, navodi se u saopštenju OJT Velika Plana.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!