Smederevska Gimnazija pobednik TreninGO izazova „Trčim za školu”

SMEDEREVO, 1. novembar  2022 – Juče tačno u 17 časova završen je četvrti po redu TreninGO izazov „Trčim za školu” – projekat Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Saveza za školski sport Srbije i EU Delegacije u Srbiji. Oboreni su rekordi u pretrčanim kilometrima, kao i broju učesnika. Smederevska Gimnazija je od samog početka bila na vodećoj poziciji i uspela je da tokom pet nedelјa, koliko ovaj izazov traje, održi plasman i zauzme prvo mesto sa više od 28.000 pretrčanih kilometara.

Drugo mesto pripalo je Osnovnoj školi „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke, treća je bila Tehnička škola „Rade Metalac“ iz Leskovca, a ovde možete da vidite kompletnu tabelu su plasmanima škola učesnika i pretrčanim kilometrima.

Smederevski gimnazijalci su ovaj rezultat ostvarili, kako kažu, zahvalјujući sopstvenom zalaganju, svojim profesorima, učenicima Tehničke škole, članovima  „SD running lige“, kao i svim pojedincima koji su im se pridružili. Na kraju, dodaju nam je falilo da obiđu 45. severnu Zemlјinu paralelu… „Svega stotinak kilometara. Sledeći put obilazimo ekvator!“

Izazov je počeo 24. septembra u 19 sati i trajao do 31. oktobra do 17 časova. TreninGO izazov „Trčim za školu“ osmišlјen je kao projekat sportsko-humanitarnog karaktera gde je svaki korisnik TreninGO mobilne aplikacije u mogućnosti da trčeći donira svoje kilometre nekoj od škola iz Srbije kojima je neophodna pomoć za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

Prve tri škole sa najviše sakuplјenih kilometara osvajaju nagrade od strane Evropske unije – sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od 300.000 za prvo mesto, 200.000 za drugo mesto i 100.000 dinara za treće mesto.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!