Program „Moja prva plata“ – Ponuđeni poslovi u Podunavskom okrugu

1. novembar 20222 – U trećem ciklusu programa „Moja prva plata“ konkurisalo je više od 17.000 mladih, za oko 12.000 pozicija, koje je ponudilo 7.500 poslodavaca. U Smederevu je zainteresovanim mladima ponuđeno 179 pozicija, u Smederevskoj Palanci 105, a u Velikoj Plani 77.

Detaljan pregled pozicija koje su ponuđene može da se pogleda, kao i da se za njih prijavi, na sajtu programa na stranici https://mojaprvaplata.gov.rs/pozicije.

Od danas počinje povezivanje sa potencijalnim poslodavcima, tokom kojeg će poslodavci selektovati najbolјe kandidate.

Program, podsetimo, omogućava podršku zapošlјavanju mlađih od 30 godina, bez radnog iskustva sa najmanje završenom srednjom školom.

Dve nedelјe nakon povezivanja, biće formirane konačne liste poslodavaca i kandidata i dostupne na pomenutom sajtu  www.mojaprvaplata.gov.rs. U roku od 15 dana od dana objavlјivanja sledi potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošlјavanje, poslodavca i izabranog kandidata. Kandidati treba da uđu u firme u kojima će sticati svoja prva radna iskustva, neophodna znanja i veštine najkasnije do kraja decembra.

Program „Moja prva plata“ traje devet meseci, a za to vreme Nacionalna služba za zapošlјavanje kandidatima sa završenom srednjom školom mesečno će isplaćivati 25.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 30.000 dinara.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!