Futsal: U uzbudljivom meču, komšijski derbi pripao Smederevcima

SMEDEREVO, 31. oktobar –  2022 – U utakmici devetog kola prvenstva Druge futsal lige Srbije, sa mnogo prilika na obe strane, u završnici večerašnjeg meča fortuna je bila na strani domaćeg tima: KMF Smederevo – Požarevac 3:2 (1:2).

Komšijski derbi je počeo šansom za Požarevljane, imao ju je Vladimir Simić, a već u sledećem napadu, u drugom minutu, njegov brat Nenad volej udarcem pogodio i doneo prednost gostima.

Nije mnogo nedostajalo da isti igrač udvostruči prednost gostujućeg tima, da bi nešto kasnije uzvratio Nikolić pogodivši prečku. S druge strane, i Tošić je uzdrmao stativu. Imali su Požarevljani punih deset minuta inicijativu, ali je onda, na pas Filipovića, Simenunović izjednačio.

Ređale su se šanse na obe strane terena i kada se očekivalo da će se na pauzu između poluvremena otići s nerešenim rezultatom, bukvalno u poslednjoj sekundi prvog dela, nakon auta, iskusni Gostojić je kroz mnogo nogu našao put ka mreži koju je branio golman domaćih Knežević.

Samo što je počeo nastavak Nikolić je još jednom pogodio okvir gola, a bol gru domaćih krunisao je u 26. minutu Filipović je uspeo da poravna rezultat.

Samo zahvaljujući odbranama Kneževića s jedne i bivšeg Smederevca Jovića s druge strane rezultat s do poslednjeg minuta nije menjao. Treba napomenuti da je  Paunoviću ponište efektan pogodak, jer je lopta, navodno, prethodno izašla u aut. Isti igrač je pogodio i prečku, a nešto kasnije Simić je dva puta izbio sam ispred Kneževića, ali je njegovo ziccere odlični golman domaćina prosledio u korner.

Samo 39 sekundi je goste delilo od remija, a onda je, na ubačaj Jevtića, mada okružen trojicom rivala, utrčao Uroš Nikolić i prosto zakucao loptu u mrežu Požarevljana za veliko slavlje učenika trenera Veljka Spasojevića.

Foto: R.G.  

Skorašnji članci

error: Content is protected !!