S dve pobede iz dva kola odbojkaši Smederevo Carine zauzeli čelo tabele

SMEDEREVO, 30. oktobar 2022 – Posle startnog uspeha u meču sa Borcem iz Paraćina, bilo je 3:0, smederevski odbojkaši u drugom kolu prvenstva Prve lige Srbije identičnim rezultatom savladali su i goste iz Prokuplja: Smederevo Carina – Topličanin 3:0 (25:18, 25:18 i 25:17).

Zbog ekspresnog vođstva domaćih u prvoj deonici od 7:1 i 16:9, gosti s kojima su zameni domaćinstvo morali su d uzmu dva tajm-auta. To im nije mnogo pomoglo.

Odličan na mreži bio je Nikola Stojičić (14 poena), a u tom periodu igre istakli su se servisima Danilo Nikolić (4) i „kuvanjima“  Đođe Kovač (9).

Druga deonica počela je u znaku gostiju, pa je trener Goran Blagojević, u kratkom razmaku, pri rezultatu 3:8 i 3:11, morao takođe da uzme po minut odmora da bi posavetovao igrače. Posle toga raspucao se Senegalac Sila (16), nekoliko  blokova imao je i Nikola Jovanović (9), pa je boljom završnicom Smederevaca okončan istovetnim rezultatom kao i prvi.

Ovo kao da je dalo krila domaćim odbojkašima, koji su u egzibicionoj igri u trećem periodu meča, uz zapaženu rolu i libera Predraga Jevtića, otišli na čak deset poena viška – 22:12, čime je pitanje pobednika praktično bilo rešeno.

Sticajem okolnosti, u prvih pet kola Smederevci će sve utakmice igrati na svom parketu. Sledeće subote ugostiće leskovačku Dubočicu.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!