Radinčanke protiv nekadašnjih šampionki do pobede stigle u foto-finišu

SMEDEREVO, 30. oktobar 2022 –  U utakmici šestog kola Super B lige za rukometašice u neizvesnoj završnici Radinčanke, u čijem je sastavu je prvi put nastupila Linea Čočaj, zabeležile su drugu prvenstvenu pobedu: Mladi radnik – Radnički 25:23 (12:12).

Mlada levoruka rukomešica Linea Čočaj je na dvojnu registraciju stigla iz Kikinde. Njenom dolasku u redove Mladog radnika značajno je doprineo i Nikola Lukač, gradonačelnik ovog severnobanatskog grada. Naime, klubovi iz Kikinde i Radinca imaju već uspešnu saradnju, baš kao i gradonačelnici dva grada, Kikinde i Smedereva.

Prvo poluvreme meča je proteklo u rezultatskoj klackalici, da bi nekadašnje šampionke države sa Crvenog Krsta stekle prednost od tri gola viška, 9:12. Pogocima Ivane Paločević, pomenute Linee Čočaj i najbolje akterke meča  Ljubice Simić (7 golova) na odmor se otišlo s nerešenim rezultatom.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u nastavku, u kome su obe ekipe imale svoje trenutke. Zahvaljujući intervencijama Slađane Mitrović, koja je zabeležila 13 odbrana, domaće su u 46 minutu otišle na plus 3 – 20:17. Na žalost, onda je Mitrovićeva povredila skočni zglob, zbog čega je prevezena u smederevski Urgentni centar.

Tu nesreću Radinčanki iskoristile su Beograđanke i za tili čas napravile preokret – 22:23, da bi sa dva gola Ane Milinković domaće rukometašice prvo izjednačile a onda i povele. Uz dve odbrane mlade Tedoore Anđelović, koja je na golu zamenila povređenu Mitrovićevu, pobedu ekipe iz Radinca je overila Ljubica Simić za veliku radost učenica trenera Jovice Petkovića.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!