Počinje naplata parkiranja i u Velikoj Plani, i to u dve zone

VELIKA PLANA, 30. oktobar 2022 – Skupština opštine Velika Plana na poslednjem zasedanju dala je saglasnost za početak primene cenovnika za parkiranje u dve gradske zone – crvenoj i žutoj. U toku je postavljanje znakova na kojima će biti oznake definisanih zona i obaveštenje o cenama i kada to bude završeno počeće i naplata, koja je poverena JKP „Miloš Mitrović“.

Naplata parkiranja je predviđena radnim danima od 7 do 20, subotom od 7 do 14 časova, a nedelјom i praznikom neće se naplaćivati. Započeti sat u crvenoj zoni je 40, dok je cena za sat parkiranja u žutoj 30 dinara.

U crvenoj zoni parkiranje je ograničeno na 120 minuta dok u žutoj zoni  parkiranje nije vremenski ograničeno.

Pretplatna karta za mesec dana u prvoj zoni je 1.800, u drugoj  je to 1.300 dinara, a mesečna karta za obe zone je 2.500 dinara. Dnevna karta je moguća samo u žutoj zoni i njena cena je 200 dinara.

Mesečna karta za stanare koji žive u zoniranom delu Plane će iznositi 400 mesečno ili 4.000 dinara godišnje.

Za one koji „zaborave“ ili zaista zaborave da plate parking ili im vremensko ograničenje istekne doplatna karta će biti 1.200 dinara.

Predviđeno je i parkiranje teretnih i kombi vozila do jedne tone nosivosti na posebnim parkiralištima će iznositi jednokratno 50 dinara.

Foto/arhiva: D. Marić

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!