Žuti meteo alarm zbog magle – početak novembra topao i stabilan

29. oktobar 2022 – Meteorolozi najavili maglu – maglu smo i dobili. U Srbiji će ujutru biti maglovito i oblačno, a tokom dana pretežno sunčano vreme, saopšteno je iz Republičkog meteorološkog zavoda. Ostaje da se nadamo da su i za ostalo u pravu, jer za početak novembra najavljuju, naime, toplo i stabilno vreme.

Ujutru sveže, ali bez jutarnjih mrazeva, u nižim predelima sa maglom, koja će se ponegde zadržati i pre podne. Tokom dana preovlađivaće sunčano sa maksimalnom temperaturom iznad proseka, u većini mesta od 20 do 25 °C“, najavio je RHMZ.

U nedelju jutro hladno i ponegde maglovito, a tokom dana toplo za ovo doba godine i pretežno sunčano. Međutim, mogu postojati oblasti gde se magla može duže zadržati ili izdići u nisku oblačnost sa sumaglicom, pa bi u tim predelima bilo hladnije. Vetar slab severni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 2°C do 11°C, u Sjenici -1°C, a maksimalna od 20°C do 24°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 7°C do 15°C.

Početkom iduće sedmice se zadržava slično vreme: Ujutru sveže i ponegde magla, a tokom dana pretežno sunčano i toplije od proseka. Maksimalne temperature od 20°C do 23°C u većini predela, a u oblastima gde se magla ili sumaglica zadrže duže biće svežije.

Foto/ilustracija: pixabay.com, grafik: RHMZ

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!