U košarkaškom matineu Smederevci ubedljivi protiv Kruševljana

SMEDEREVO, 29. oktobar 2022 – Derbi drugog kola Druge regionalne lige, boljom igrom, posebno u trećoj deonici utakmice, koja je igrana u matine terminu, pripao je izabranicima trenera Ivana Mijatovića: KK Smederevo 1953 – KK Kruševac 94:76 (25:21, 17:20, 34:22 i 18:13)

Ako e po jutru dan poznaje, košarkaši Smedereva su na dobrom putu da vrate nekadašnji sjaj i povrate renome ovog kluba . Od početka utakmice, predvođeni najiskusnijim i najefikasnijim Boškom Jovovićem (31 poen) domaćin je, uz asistencije i koševe novog kapitena Nikole Vukasovića, bio je u vođstvu.

Nisu se predavali Kruševljani, sa raspoloženim kapitenom Komlenovićem (28 poena), drugu deonicu su rešili u svoju korist, no i pored toga domaći su otišli na veliki odmor sa pola koša prednosti.

Razigrao se u trećoj četvrtini basketaš Stefan Torbica (15) i uz dvocifrene učinke Dušana Kostića i Danila Novosela, kao i dve trojke Miloša Momčilovića, su na ubedljiv način okončali treću deonicu.

Kada su trojkom Vukasovića domaći otišli na plus 22, bilo je 89:67, šansu su dobile i mlađe snage smederevske ekipe. Tako je jedna od najmlađih Lazar Zlatanović pogodio trojku na oduševljenje za ovaj rang prilično brojne publike.

Ovo je bila dobra najava onoga što može da se očekuje od kluba kome će se od narednog kola pridružiti najbolji basketaš Nikola Lazić, član reprezentacije Srbije, koja se nedavno na Svetskom prvenstvu za igrače do 23 godine okitila srebrnom medaljom.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!