Neočekivano nerešeno: U Kraljevu remi u susretu fenjeraša i lidera

KRALJEVO, 29. oktobar 2022 – Smederevci su ostali jedini neporaženi tim posle 12. kola, remizirali su u Kraljevu, ali to, izvesno, nije rezultat kome su navijači lidera na tabeli nadali s obzirom da su gostovali poslednjeplasiranom; Sloga – Smederevo 1924 1:1 (1:0).

Iako je Smederevo tokom značajnog dela prvog poluvremena imali veći posed domaća ekipa je bila ta koja je iskoristila svoju priliku. Strelac je bio Dedijer u 22. Minutu, iskoristivši lošu reakciju smederevske odbrane, prišunjao se , zaobišao istrčalog Jovića i lako pogodio praznu mrežu.

Džabe Smederevcima inicijativa i brojni udarci na gol domaćih, šutirali su Stojković,Jordan Jovanović i današnji slavljenik Nikola Jovanović, kao i Zličić ali nijedna lopta nije završila u mreži Sloge.

Za domaće je pokušao i bivši igrač Smedereva Levićanin, ali je Jović bio na mestu. Igrači Sloge su pri tome koristili svaku priliku da već tada odugovlače, no prvo poluvreme je bilo produženo samo za dva minuta, iako je zbog povrede golmana domaćih dva puta lekarska ekipa ulazila u teren, a i njegove kolege iz tima su u par navrata malo duže ležale na travi.

U drugom delu meča viđena je totalna inicijativa Smederevaca, koji su očigledno rešili da nadoknade propušteno u prvom poluvremenu. Ređali su se napadi, ali je odbrana domaćih uvek izlazila kao pobednik. U tom periodu, igrač domaćih Luka Luković, oko dva metra visoki štoper, dobio je sve duele u vazduhu.

Izjednačujući gol Smederevo je postiglo u 69. minutu; posle ubačene lopte po zemlji kapitena Stojkovića ona je došla do Jordana Jovanovića koji je šalje sa nekih pet metara pod prečku.

Imali su Smederevci potom odličnu priliku kada je lopta došla do Zličića, ali je on izblokiran u poslednjem trenutku. Pred kraj meča beleži se i možda sporna odluka pomoćnog sudije da poništi gol Zličića, iako se stekao utisak da se lopta odbila od domaćeg igrača.
Smederevo je zadržalo vodeću poziciju na tabeli i posle ovog, moglo bi s reći, neočekivanog nerešenog ishoda u Kraljevi, ali sada umesto pet ima tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani tim Borca iz Čačka. Čačani su danas pred domaćom publikom savladali Takovo sa 1:0.

U narednom kolu Smederevo dočekuje ekipu Tutina, treću na tabeli.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!