Pobeda Mladog radnika nad podmlađenim sastavom Lugavčana

SMEDEREVO,  24. oktobar 2022 – Ove srede su igrane utakmice trećeg kola Kupa GFS Smederevo, a u derbiju ove runde, između Mladog radnika i Sloge iz Lugavčine, posle bolje igre meč je pripao Radinčanima sa 4:2. U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati:

Sloboda– Budućnost 5:0

Crvena zvezda– SASK 6:2

Godomin – Osipaonica 0:1

Podunavac – Jezava 2:2, penalima 3:2.

U ovom kolu bio je slobodan Borac 1932. U četvrtom kolu takmičenju će se priključiti srpskoligaši Smederevo i Mihajlovac.

Nekadašnji srpskoligaš i višestruki osvajač lokalnog Kupa Mladi radnik 1940 već u petom minutu je, nakon preciznog šuta sa leve strane, poveo golom mladog Luke Mladenovića.

Proboj po desnom boku Ćorovića, Mladenović je u 28. minutu je sa ivice peterca pretvorio u novi pogodak i duplirao prednost Radinčana.

U 31. minutu Nikolić se prošetao kroz odbranu gostiju, a njegov pokušaj da postigne novi pogodak za još ubedljivije vođstvo Mladog radnika osujetio je dugogodišnji golman Smedereva, iskusni Dejan Ranković koji i pored toga što je zašao u petu deceniju života i dalje uspešno brani.

Taj promašaj, veoma brzo, posle centaršuta Petkovića, u 35. minutu, udarcem glavom kaznio je Ivković, a tri minuta kasnije, povratnu loptu Stepića, iz neposredne blizine Radivojević je smestio u mrežu Radinčana i izjednačio rezultat.

Trgli su se potom igrači Mladog radnika, pa je, na asistenciju Mladenovića, prizemnim udarcem u 41. minutu, Ćorović pogodio malu mrežu gostiju iz Lugavčine.

Najbolji akter ovog meča Ćorović je u 52. minutu bio brži od svog čuvara i lob udarcem pogodio gol LugavčanaNovu šansu za domaće nije iskoristio Nikolić, Dušan Ranković je potom pogodio prečku, da bi u finišu meča, sa druge strane, Ivković sa distance uzdrmao stativu gola domaćeg kluba.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!