Milanu Popoviću nagrada za novinarsku humanost „Đoko Vještica“

BEOGRAD, 26. oktobar 2022 – Novinar i urednik emisije „Moja dedovina“ Milan Popović rekao je danas, kada mu je u Pres centru Udruženja novinara Srbije uručena nagrada za novinarsku humanost „Đoko Vještica“, da je ovo priznanje ekipi emisije, koja često radi do ivice pucanja i potvrda da je njihov trud vredeo.

„Više je emocija upleteno u ovaj događaj. Posebno mi je drago što su nas predložile kolege iz redakcije. Ovo je dokaz da redakcija zabavnog programa RTS-a ima jedan od jačih timova u regionu“, dodao je Popović.

U predlogu novinara RTS-a koji je pročitao član žirija Miloš Bato Milatović ističe se da emisija ima izrazito humanitaran karakter, jer ne samo da pomaže mladim ljudima i porodicama da se vrate na svoju dedovinu, već im pruža šansu za novi i drugačiji život.

U emisiji „Moja dedovina“ Popović angažuje prijatelje, komšije, rođake na mobu i svi zajedno učestvuju u obnavljanju zapuštenih imanja, a žiri je prilikom donošenja odluke naglasio kontinuitet u humanitarnom radu koji odlikuje ovaj serijal.

Milan Popović je na uručenju nagrade istakao da ekipu emisije raduje što su dobili nagradu koja nosi naziv po Đoku Vještici jer to smatraju porukom da su u dobrom društvu.

Popović je pravi naslednik istrajnog humanitarnog rada Đoka Vještice, rekao je generalni sekretar UNS-a Nino Brajović.

On je istakao da je „Đoko Vještica“ jedina nagrada na našem medijskom tržištu koja podstiče humanost i bori se protiv socijalno negodgovornog ponašanja.

Nastala je, kako kaže Brajović, 2011. godine kao nastavak akcije za ponovnu izgradnju Avalskog tornja UNS-a i RTS-a , koja je trajala od 2005. do 2010. godine.

Dosad je nagradu, pored Popovića, dobilo još 11 novinara – Dragoljub Janojlić („Palanačke novine“) 2011, Silvija Slamnig („Kurir“) i Sadik Hamidović (net radio „Veselje“) 2012, Tamara Grujić (TV Prva) i Branko Stanković (RTS) 2013, Miroljub Dugalić („Politika“) 2014, Stevo Lapčević („Sremske novine“) 2015, Velimir Perović („Blic“) 2016, Ana Stamenković (RTS) i Danijela Davidov Kesar („Politika“) 2017, Stevo Lapčević („Sremske novine“) 2018, Jasna Đurović (TV Prva) 2019, Slobodan Vasić (Radio Bravo) 2020 i Olivera Radić (Jedinstvo) za 2021.godinu.

Milan Popović, koji je iz Smedereva otišao na RTS, vodio je jednu od slušanijih emisija u programu Radio Smedereva “Džihad”, u periodu pre privatizacije ovog medija.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!