Čelik ponovo osvojio titulu prvaka Srbije u planinarskoj orijentaciji

SMEDEREVO, 24. oktobar 2022 – Tokom prethodnog vikenda takmičari PSK Čelik učestvovali su na tri trke; na Štafetnom prvenstvu u orijentiringu, noćnom takmičenju u Planinarskoj orijentaciji na Avali i na takmičenju u orijentiringu na Fruškoj gori. Ono što je najvažnije, u poslednjem, devetom kolu Prvenstva Srbije u planinarskoj orijentacije, Čelik je odbranio još jednom titulu prvaka Srbije.

Noćno takmičenje u planinarskoj orijentaciji na Avali bilo je u organizaciji PSK Avala Beograd, koji obeležava 72 godina uspešnog rada, pod pokrovitelјstvom Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda, a povodom obeležavanja 78 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, kao i 104 godine od oslobođenja u Prvom svetskom ratu,. Ovo takmičenje je ujedno bilo i deveto kolo Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji.  Ispostavilo se da je i poslednje za takmičarsku sezonu 2022. godine. Na takmičenju je bilo pet klubova,  sa 26 ekipa, u 8 kategorija. Čelik, četverostruki uzastopni branilac titule u ligi Srbije, predstavlјalo je 11 ekipa u 6 kategorija. Čelikove ekipe su osvojile 4 prva, dva druga i jedno treće mesto. Kako je ovo bilo deveto, poslednje kolo lige, to je, sa ovim rezultatima Čelik po četvrti put uzastopno odbranio titulu prvaka Srbije.

Štafetno prvenstvo Srbije u orijentiringu održano je na Košutnjaku, učestvovalo je 10 klubova sa 38 ekipa (štafeta ), u svim kategorijama od pionirskih do veteranskih, ukupno 92 takmičara. PSK Čelik je učestvovao sa 9 štafeta koje su osvojile u dve srebrne medalјe: pionirke u sastavu Marta Trajković i Mina Vučković i mlađe veteranke Bilјana Aranđelović i Marija Trajković.

Pretdposlednje kolo lige Srbije u orijentiringubilo je na terenima Fruške gore, u zoni Savina voda. Na takmičenju je bilo 168 takmičara iz 17 orijentiring klubova. PSK Čelik nastupio je sa 27 takmičara, koji su osvojili 13 odličja, dve zlatne, tri srebrne i 8 bronzanih medalјa.

Poslednje kolo, sledećeg vikenda na Avali, ujedno je i poslednja je šansa da takmičari Čelika nadoknade zaostatak i odbrane titulu osvojenu prethodne dve godine.

Fotografije su iz arhive PSK Čelik.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!