Bio u zatvoru zbog ubistva ljubavnice, sada pretio ubistvom supruzi

SMEDEREVO,  24. oktobar 2022 – Po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, danas je određen pritvor osumnjičenom D.P. (70) godina zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilјe u porodici prema svojoj zakonitoj supruzi, a radi se o licu koje je 2007. godine osuđeno na kaznu zatvora zbog ubistva lјubavnice.

Njemu se stavlјa na teret da je u prisustvu svojih ćerki, u njihovoj porodičnoj kući, svojoj supruzi M. P. (68 godina) uputio ozbilјne pretnje da će je ubiti. Postupajući zamenik javnog tužioca odmah je naložio zadržavanje osumnjičenog, koji je sproveden u radi saslušanja u Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu.

Budući da je osumnjičeni povratnik u vršenju krivičnih dela koji je ranije i osuđen na kaznu zatvora zbog ubistva, postoje osobitne okolnosti da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti ili dovršiti krivično delo kojim preti, kao i uticati na svedoke i samu oštećenu, iz kojih razloga je tužilaštvo predložio određivanje pritvora, kao najstrože mere za nesmetano vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!