Site icon podunavlje.info

Revanširale se Takovu za nedavni poraz na turniru u Smederevu

SMEDEREVO, 23. oktobar 2022 – Odbojkašice Smedereva su u novom prvenstvu startovale pobedom, savladale su ekipu iz Gornjeg Milanovca, koja ih je nedavno porazila na turniru Smederevska jesen:  ŽOK Smederevo – Takovo 3:0 (27:25, 25:21 i 25:21).

Prva deonica protekle je u rezultatskoj klackalici, u kojoj su domaće odbojkašice pri rezltatu 24:21, baš kao i na pomenutom turniru, propustile tri set lopte. Ovoga puta fortuna je ipak bila nastrani Smederevki, a odlučujući poen osvojila je Nevena Stefanović.

Minja Tasić

Raspucala se u drugoj deonici Minja Tasić, a uspešna na mreži, pored Tijane Đuručić, bila je i Jelena Jakšić, čiji je blok rešio pitanje pobednika ovog seta.

Nisu klonule duhom gošće iz Gornjeg Milanovca, pa su posle vođstva u trećem setu, bilo je 18:16 za njih, primorale trenera Dragoljuba Janjića da uzme prvi tajm-aut.  To je imalo efekta i serijom od 4:1 odbojkašice Smedereva su povele sa 20:19. Usledili su novi poeni najbolje akterke meča Minje Tasić, kao i u drugoj deonici Jelena Jakšić je, ovoga puta uspešnim smečom, odlučila konačnog pobednika.

Narednog vikenda odbojkašice Smedereva gostuju u Leskovcu.

Foto: R.G.

Exit mobile version