Site icon podunavlje.info

Futsal: Uz silne promašaje, druga pobeda Smederevaca

SMEDEREVO, 21. oktobar 2022 – U utakmici 8. kola Druge futsal lige Srbije, koja je po rasporedu trebalo da se igra u Smederevskoj Palanci, Smederevci su, uz sijaset neiskorišćenih prilika, prečki i stativa, ipak pobedili: KMF Smederevo –Partenon 5:2 (1:0).

Samo što e krenulo sa centra Prvulović je izbio sam pred golmana Partenona Nađa, a odbijenu loptu je Filipović je poslao preko nebranjene mreže.

Usledile su prvo prečka pa stativa Simeunovića, a te promašaje učenici trenera Veljka Spasojevića umalo nije kaznio Petronijević. Okvir gola Palančana pogodili su zatim Živanović i Nikolić, da bi tek u 17. minutu, na dodavanje Adamovića, mladi reprezentativac Mihajlo Jeremić poslao loptu pod preču i doneo vođstvo Smederevu.

Do odlaska na odmor, u situaciji 3 na1, sebičan je bio Uroš Nikolić, a u sledećem napadu Filipović je još jednom uzdrmao prečku.

Svima je laknulo kada je, nakon pete Prvulovića, iskusni Đorđević u 22 minutu pogodio suprotan ugao i duplirao prednost. Nedugo potom, Jeremićevu asistenciju u 27. minutu, u gol je pretvorio Adamović, za vođstvo od 3:0.

Ispeo je dva minuta kanije Petronijević da manji prednost Smederevaca, a izlet golmana Nađa od svog gola iskoristio je njegov kolega Miloš Knežević i pogodio praznu mrežu za 4:1.

Najzad je uporni Nikolić u 36. minutu uspeo da se upiše u listu strelaca, a minut pre kraja Petrović je ublažio poraz mladog i nekompletnog sastava komšija iz Palanke za konačnih 5:2.

Foto: R.G.

 

 

Exit mobile version