U Plani će se graditi prva fabrika za proizvodnju solarnih panela u Srbiji

VELIKA PLANA, 20. oktobar 2022 – Opština Velika Plana oglasila je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju fabrike za proizvodnju solarnih panela. Ovo je prva fabrika za proizvodnju ovakve solarne opreme u Srbiji, investitor je kompanija DoMi Eko Solar doo Velika Plana, a projekat je izradio Arhitektonski biro BB, takođe iz Velike Plane. Projekat je na javnom uvidu do 25. oktobra.

Budući kompleks sastavljen iz proizvodne hale i magacina nalaziće se u okviru radne Servisno-mešovite zone Velike Plane, u blizini auto-puta Beograd-Niš, na površini od 12.601 m². U središtu kompleksa nalaziće se velika, prizemna proizvodno-skladišna hala, koja će imati odvojene magacine ulaznog repro materijala i magacin gotovih proizvoda . Poseban deo, funkcionalno vezan za halu, predstavljaće poslovni aneks u kojem će se nalaziti distributivna kuhinja, trpezarija, centralni hol, kancelarije… U planu je i izgradnja saobraćajnice i parkinga sa 20 mesta. Predviđeno je da sa proizvodne linije silazii 25 solarnih panela na sat.

DoMi Eko Solar doo Velika Plana za proizvodnju ostale električne opreme u vlasništvu je fizičkih lica i firmi Udarnik gradnja doo iz Beograda i Inženjering DM invest doo iz Smederevske Palanke, a osnovana e u julu ove godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!