„Koja je tvoja super-veština?“- Likovni konkurs za kalendar za 2023.

17. oktobar 2022 – Program Evropske unije za lokalni razvoj – EU PRO Plus otvorio je danas nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština u regionima Šumadije i zapadne i Južne i istočne Srbije, među kojima su i Smederevo, Smederevska Palanka i Velika Plana, na temu „Koja je tvoja super-veština?“.

Autori i autorke 12 pobedničkih radova dobiće nagrade, laptop i tablet računare i mobilne telefone, dok će škola koja se pokaže kao najbolja u angažovanju i organizaciji internog školskog takmičenja, tokom koga će se izabrati radovi za učešće na konkursu, dobiti kao nagradu laptop i projektor.

Konkurs se uz podršku EU i Ministarstva za evropske integracije tradicionalno organizuje više od decenije sa ciljem da među mladima podstakne kreativnost, stvaralaštvo ali i da ih motiviše da budu aktivni u svojim zajednicama.

Ovogodišnja tema, koja prati odluku Evropske komisije da se 2023. proglasi Evropskom godinom veština, treba da podstakne mlade da prepoznaju i u likovnom formatu predstave svoje talente i interesovanja u školi i van nje, kao i da saznaju koja vrsta obrazovanja u zemlji i u svetu bi im pomogla da svoje talente transformišu u poslovne veštine, koje će da odgovore novim potrebama tržišta rada i koje bi primenili u svojim budućim profesijama.

Srednjoškolci i srednjoškolke, kao i šira javnost, će moći da glasaju onlajn, na internet stranici programa EU PRO Plus, i tako odaberu 12 radova iz sužene konkurencije od 20 najboljih, koje prethodno odabere interni žiri. Onlajn glasanje se otvara nakon zatvaranja konkursa i traje pet dana. Glas publike učestvovaće kao peti član žirija i uz taj glas članovi žirija će izabrati 12 najboljih radova koji će se naći na stranicama kalendara EU PRO Plus programa za 2023. godinu.

Konkurs je otvoren do 20. novembra 2022. godine, a propozicije su dostupne na internet stranici EU PRO Plus programa.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!