Bronzana medalja na krosu RTS-a u Leskovcu za Stefana Jevtića

SMEDEREVO, 17. oktobar 2022 – Proteklog vikenda, nakon 14 godina odsustvovanja, Leskovac se vratio na velika vrata u kros seriju RTS – a. Učestvovalo je 2.944 učesnika u 27 trka, a Atletski klub Smederevo i OŠ „Dimitrije Davidović“ predstavljao je Stefan Jevtić, koji je u najmasovnijoj trci učenika drugih razreda uspeo da se izbori sa veoma jakom konkurencijom i kroz cilj protrči kao treći.

Prema podacima organizatora trčalo je ukupno 2.465 predškolaca i osnovaca i oko 940 srednjoškolaca, kao i više od hiljadu rekreativaca i profesionalaca.

Što se ostalih trka tiče, onih najvažnijih na ovom izdanju krosa, treći uzastopni trijumf zabeležila je Rumunka Kristine Balan, ispred Novopazarki Saime Murić i Mejre Mehmedović. Kod seniora na 4.700 metara pobeda Novopazarca Aldina Ćatovica, drugi je bio Banjalučanin Uroš Gurić, a treći Rumun Anton David.

Dana kasnije, u nedelju, održana je 70. Ulična trka Beograda. Ova manifestacija je, kao i prethodnih godina, bila iz dva dela, takmičarskog i rekreativnog. Učestvovalo je više od 300 takmičara iz raznih klubova cele Srbije, a AK Smederevo je proglašen za jedan od najboljih zbog ostvarenih rezultata. Osvajači medalja za AK Smederevo bili su: Valentina Janković (zlatna), Stefana Kusić i Vasilije Tasić (srebrne) i Nikolija Marković i Nika Antunović (bronzane).

Foto: AK Smederevo

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!