Rukometašice Mladog radnika zabeležile prvu prvenstvenu pobedu

SMEDEREVO, 15. oktobar 2022 – U četvrtom kolu prvenstva Super B lige za rukometašice Radinčanke su ove subote konačno zaigrale dostojno svom dosadašnjem renomeu i ostvarile prvu pobedu: RK Mladi radnik – Halas Jožef 31:23 (19:10).

Od početka utakmice, sa reaktiviranom Milicom Petrović rođ. Ristić (2 gola) i pozajmljenom igračicom Bekamenta, mladom Ljubicom Simić (8), domaće rukometašice su pokazale da su spremne za prvi trijumf u novom prvenstvu. Povele su golom kapitena Milice Ninić (5), držale i samo povećavale vođstvo, da bi na odmor otišli sa devet golova viška.

Slađana Mirković, najbolja na meču

U tom periodu igre zapaženu rolu imala je i standardno pouzdana Milena Kojić (3), a prosto nesavladiva na golu, sa 15 odbrana, bila je Slađana Mitrović, koja je proglašena i za najbolju akterku ovog meča.

Kada je u 36. minutu Nikolina Stojanović (5) odvela domaće na plus 12, trener Jovica Petrović je u igru uveo igračice sa klupe, tako da su se i one gotovo sve upisale u listu strelaca.

Treba napomenuti da je u 45 minutu došlo do sudara domaće rukometašice Marte Filipović i gostujuće Emilije Petrović, posle čega je Petrovićeva zbog povrede kolena izneta sa terena, a Marta je zbog tog, iako nehotičnog starta, isključena. Nakon pregleda i ukazane pomoći u smederevskom Urgentnom centru Petrovića je put Ade otišla sa svojom ekipom.

U narednom kolu Radinčanke gostuju u Temerinu, gde se sastaju sa istoimenom ekipom.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!