Iz Priboja s bodom – Smederevci posle deset kola jedini neporaženi

PRIBOJ, 15. oktobar 2022 – Fudbaleri Smedereva iz Priboja donose bod, sudeći po šansama mogli su i sva tri, ali s obzirom da je domaćin vodio i ovo se može smatrati uspehom, a i zadržan je status jedine nepobeđene ekipe na srpskoligaškom zapadu: FAP – Smederevo 1924 1:1 (0:0).

Čvrsta igra na sredini terena sa malo prilika za gol – tako u najkraćem može da se opiše prvo poluvreme utakmice pred oko dve hiljade gledalaca na stadionu u Priboju. Najbolju priliku propustio je napadač domaćih Jelić, kada je posle greške odbrane Smedereva, izgubljene lopte na 30 metara od gola, našao sam ispred Kaličanina, ali je lopta završila tik pored desne stative.

Što se Smederevaca tiče, na gol domaćina šutirao je Jovanović, ali je li njegova lopta prošla pored, baš kao i nešto kasnije Zličićeva. Kod domaćih pokušavali su Štavljanin i Hajdragić, bez opasnosti po Kaličanina.

Moglo je Smederevo i do sva tri boda, da nije bilo sijaset propuštenih šansi. U 52. minutu odlično se ubacio Dimitrijević, lopta se odbila do Stojkovića i krenula ka golu, šetala po liniji, ali su Dimitrijević i Jovanović bili spori, kao da su se posvađali ko će dati gol, pa je odbrana FAP-a izbacuje. Uzaludan je bio protest smederevske klupe da je lopta prešla gol liniju celim obimom.

I usred inicijative smederevske ekipe stigla je greška odbrane, Dragan Jovanović seče loš pas gostujućih odbrambenih igrača i lako postiže gol. Tako je ponovo bio strelac protiv smederevskog kluba, baš kao i dok je igrao u Arilju.

Nakon toga Smederevo kreće u nove napade, da bi, posle prodora , Zličić je sa pet metara savladao golmana domaćih i doneo poravnanje rezultata. Činilo se tada da Smederevo može do tri boda. Jer, Zličić je odmah posle gola sam izbio pred golmana domaćih, ali ovaj brani njegov udarac. Potom je rezervista Redžić još jednom proigrao svoje saigrače, ovoga puta Bojića, čiji šut zaustavlja stativa. Još dva puta je Dimitrijević bio u odličnom situacijama, ali je nedostajalo i malo sportske sreće.

U 80. minutu svim Smederevcima, i na terenu i na klupi i u gledalištu, srce je stalo kada je napravljeni prekršaj na 20 metara od gola; Dragan Jovanović ponovo odlično šutira, ali je prečka bila saveznik Smederevaca.

U poslednjim sekundama utakmice korner za Smederevo, posle centaršuta Nešovića Stojković sa pet metara šutira glavom, ali golman domaćih brani i spasava svoju ekipu.

Na kraju,treba reći da je publika, po okončanju meča, aplauzom pozdravila sve aktere ovog derbi susreta.

Smederevci su prvi na tabeli, sa tri boda više od čačanskog Borca, koji je danas sa 3:0 pobedio kod kuće Slogu iz Bajine Bašte i tako za dva boda smanji zaostatak za smederevskim klubom.

U narednom kolu Smederevo dočekuje ekipu Budućnost Krušik 2014.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!