Zlato i bronza za juniore SD Kombata na Svetskom prvenstvu u kik boksu

SMEDEREVO, 14. oktobar 2022 – Svetsko prvenstvo u kik boksu za juniore kadete i decu, u organizaciji WAKO federacije, održano je u italijanskom gradu Lido di Jezelo, a srpska reprezentacija je bila najuspešnija. Svoj doprinos osvajanju 26 medalja dali su i članovi kluba SD Kombat Nikola Jovetić i Jovan Sekulić. Nikola je stigao do bronze u disciplini lou kik kategoriji do 81, a Jovan je osvojio zlato u kategoriji do 67 kilograma.

Jovan je tako postao četvrti prvak sveta koga je ovaj klub iznedrio u kategoriji juniora u poslednjih 15 godina postojanja i rada.

– Ova dva super talentovana dečaka su svoje mesto u reprezentaciji obezbedila tako što su tokom godine bili najbolji na državnim prvenstvima. Ono što je najvažnije oni su sebe, svoj grad i svoju državu predstavili u velikom svetlu. Kao njihov trener moram da kažem da su ova dvojica dečaka budućnost našeg kluba i srpskog kik boksa, da li će neko od njih nadmašiti naše velike šampione koje je klub imao, ostaje da se vidi u budućnosti. – kaže njihov trener Dejan Pavić

Inače, srpski nacionalni tim je brojao 35 takmičara, od kojih su neki prvi put nastupili na svetskoj sceni. Ukupan rezultat je srušio sve rekorde po broju osvojenih odličja, pogotovo onih najsjajnijih: 14 zlatnih, 4 srebrne i 8 bronzanih medalja.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!