Ubedljiva pobeda Subotičana, vraćaju se kući pevajući

SMEDEREVO, 14. oktobar 2022 – Borbeni i požrtvovani gosti su u utakmici 7. kola prvenstva Druge futsal lige Srbije priredili iznenađenje i u smederevskoj Sportskoj hali zasluženo pobedili favorizovanog domaćina: KMF Smederevo – Spartak GP 2:6 (0:2).

Stekao se utisak da su Smederevci u ovoj meč ušli opušteno, što su gosti znalački iskoristili i brzim kontrama opasno pretili. To im je, uz odlične odbrane golmana Bjelice, donelo rezultat.

Na početku meča je Simeunović  pogodio prečku gostiju, da bi posle šanse Lučanovića u 9. minutu Tomić povratnu loptu poslao ispod Kneževića i doneo početno vođstvo Subotičanima.

Krenuli su Smederevci potom nešto agresivnije , a pokušaje Jankovića, Filipovića i dva puta Živanovića golman gostiju je na čudesan način osujetio

Kada se to najmanje očekivalo, nekoliko sekundi pre pauze, Lučanović je iskoristio poklon Simeunovića i duplirao vođstvo gostiju.

Samo što je počeo nastavak, u 21. minutu, nakon šuta Celina, Tomić je petom promenio pravac lopti i prevario golmana Kneževića za tri gola n Spartaka.

Tračak nade domaćinu ukazao se kada je u narednom minutu Simeunović kada je, posle izvedenog auta, postigao gol.  Nada nije potrajala, jer je, nakon promašaja Filipovića i Prvulovića, na dodavanje Tomića, u 31. minutu, Lučanović izbio sam pred golmana i doneo Subotičanima još veću prednost – 1:4.

Zaigrali su domaći bez golmana, sa igračem više u polju, što su iskoristili Stanić i po treći put Lučanović, sa svojem polovine pogodivši nebranjenu mrežu Smedereva.

Pogodak Živanovića je samo ublažio gorak ukus poraza učenika trenera Veljka Spasojevića.

U narednom kolu Smederevci igraju komšijski derbi, protiv Partenona u Smederevskoj Palanci.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!