Od ponedeljka u Smederevu počinje sistematska deratizacija

SMEDEREVO, 14. oktobar 2022 – Grad Smederevo je zaključio ugovor o izvođenju sistematske deratizacije sa preduzećem „Eko-San Plus“, pa će u ponedeljak, 17. oktobra, ekipe ove firme početi da rade na terenu. Planirano je da akcija traje najkasnije do 25. novembra, zavisno od vremenskih prilika, kao i stanja – brojnosti glodara koji bude utvrđen na terenu.

Akcijom će biti obuhvaćena individualna domaćinstva, podrumi zgrada za kolektivno stanovanje, srednje i osnovne škole, predškolske, zdravstvene i ostale ustanove, zadruge po selima, pekare, trgovinske radnje, ugostiteljski objekti, kanalizacione mreže, gradska smetlišta, divlje deponije, zelene pijace, groblja, priobalje Dunava, Tvrđava, navodi se u saopštenju koje je izdato ovim povodom.

Se i da je sistematska deratizacija u organizaciji grada Smedereva za fizička lica, preduzetnike i pravna lica potpuno besplatna i da ne treba plaćati izvršenu uslugu. Da bi se deratizacija uspešno obavila, neophodno je da građani omoguće pristup podrumskim prostorijama i dvorištima.

Preparat za deratizaciju zvanično je registrovan i dozvoljen za upotrebu, svi preparati će biti postavljeni u količini i na način da se spreče slučajna trovanja ljudi i životinja, ali treba onemogućiti nekontrolisan pristup maloletnoj deci i domaćim životinjama, navodi se u saopštenju

Skorašnji članci

error: Content is protected !!