Andreja Lukić, posle teške povrede u nedelju, za sada bez operacije

MIHAJLOVAC, 13. oktobar 2022 – U nedelju, na prvenstvenoj utakmici između  OFK Mihajlovca i Rađevca (1:0), fudbaler domaćina Andreja Lukić doživeo je tešku povredu, o čemu ste mogli da se informišete i na ovom portalu. Bez kontakta sa protivničkim igračem, pao je uz jeziv jauk, odvezen je kolima hitne pomoći sa terena. Činilo se da je u pitanju dvostruki prelom i da je karijera mladog fudbalera dovedena u pitanje. Srećom, nije tako.

Lukić je odmah prebačen u smederevsku bolnicu gde mu je konstatovan lom fibule, kao i da je iskočio zglob desen noge. Dežurni ortoped bio je dr Vladan Nikolić, i sam dugogodišnji sportista.

– Nemam reči da izrazim zahvalnost doktoru Nikoliću. Zglob jer vratio na mesto, takođe i kost na mesto preloma i predložio je da sačekamo da spadne otok i uradimo drugi snimak, pa onda da vidimo da li je neophodna operacija – kaže Andreja Lukić.

Nikolić je uz konsultaciju sa doktorom Mišom Vukasovićem, takođe bivšim sportistom i ocem sportiste, s obzirom da nema unutrašnjeg krvarenja, odlučio da za sada nema potrebe za operacijom, pogotovo uzimajući u obzir Lukićeve godine (22), da bi, uz dogovarajući tretman, oporavakmogao da bude znatno brži.

– Predstoji mi kontrola za nekoliko dana, a prve prognoze ukazuju da ću se, možda, već na proleće vratiti na tere – posle svega što je čuo od lekara optimističan je Lukić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!