Koliko lokalne samouprave Podunavskog okruga treba da uštede struje

12. oktobar 2022 – Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je plan ušteda električne energije po lokalnim samoupravama. Po tom planu, у Velikoj Plani bi takva ušteda trebalo da bude 4,9 posto, u Smederevu 3,5 i u Smederevskoj Palanci okruglo jedan odsto.

Objavljenа tabela prikazuje kolika je potrošnja bila od septembra 2021. godine do marta 2022. godine u gradovima i opštinama, kao i njihovo učešće u ukupnoj potrošnji u Srbiji; Smederevo učestvuje sa 0,056 procenata, Smederevska Palanka sa 0,023, a Velika Plana sa 0,006 posto.

Gradovi i opštine bi do marta trebalo ukupno da smanje potrošnju struje za osam procenata, a javna preduzeća za 3,8 odsto, vidi se iz tabelarnog pregleda planiranih ušteda struje koji je objavilo Ministarstvo rudarstva i energetike sa поменутим planom koliko bi struje u lokalnim samoupravama trebalo da se utroši do marta 2023. godine.

U prikazu planiranih ušteda, osim jedinica lokalne samouprave i javnih preduzeća, nalaze se i državne institucije kao i industrija. Međutim, s obzirom na to da Ministarstvo još uvek nije uspelo da prikupi sve podatke, nisu objavljene ukupne procene uštede struje u industriji i institucijama.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!