Nova pojačana kontrola saobraćaja, akcenat na prekoračenjima brzine

10. oktobar 2022 – Saobraćajna policija od danas do 16. oktobra sprovodi akciju pojačane kontrole usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine, ali i upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i prekršaja kojima se ugrožava bezbednost pešaka, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

U istom periodu, u Srbiji i još 29 evropskih zemalјa koje sarađuju u okviru organizacije ROADPOL, evropskea mreže saobraćajnih policija, biće sprovedena i međunarodna akcija usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa.

Inače, tokom prethodnog vikenda, samo presretači su na teritoriji Srbije otkrili 391 saobraćajni prekršaj, od čega je čak 258 prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine.

Šest vozača isklјučeno je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje, među kojima je najdrastičniji slučaj pedesetdevetogodišnjeg muškarca koji je u razmaku od samo nekoliko minuta počinio više prekršaja.

On je u nedelјu na putu Šabac-Valјevo, u naselјu Matijevac, upravlјao „mercedesom“ brzinom od 190,2 kilometra na čas, na mestu gde je ograničenje brzine 50 kilometara na čas.

Isti vozač je potom preticao kolonu vozila i oglušio se o naredbu policijskih službenika da zaustavi vozilo, da bi ga zaustavili u Kocelјevi dok je upravlјao „mercedesom“ brzinom od 211,4 kilometra na čas, na delu puta gde je brzina ograničena na 80 kilometara na čas. Isklјučen iz saobraćaja i protiv njega su podnete odgovarajuće prekršajne prijave, saopštio je MUP

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!