U derbiju jeseni – bez golova, po jedno poluvreme svakom od rivala

SMEDEREVO, 8. oktobar 2022 – Pred bezmalo dve i po hiljade gledalaca na stadionu kraj Dunava, derbi kola, a i jesenjeg dela prvenstva, jer sastali su se prvi i drugi na tabeli, nije imao pobednika, a nije bilo ni golova: Smederevo 1924 – Borac 1926 0:0.

Oba rivala su poziciono ušla u meč, pre svega u nameri da sačuvaju svoju mrežu. Nešto veću inicijativu u tom delu susreta imali su gosti. Pripretili su najpre preko Grbovića, koga je u 25 minutu izblokirao Kostić, a pre pauze osmelio se i Vujičić d sa distance, snažnim šutem, pošalje loptu pod prečkom. Golman Smedereva Kaličanin prosledio ju je u korner.

Domaći su pokušali da ugroze gol gostiju preko mladog Nikole Jovanovića, ali je njegov udarac, nakon solo akcije, završio u spoljnom delu mreže. Pokušao je i štoper Kostić da izvede kontru, ali su ga rivali sustigli pa je izostao završni udarac.

Za razliku od prvog veći deo drugog dela susreta protekao je u inicijativi Smederevaca, a pokušaje da savladaju golmana gostiju imali su prezimenjaci Jovanovi; najpre je na ubacivanje Zličića volej Nikole u 61. minutu ukrotio golman Pejović, a desetak minuta kasnije prizemni udarac Jordana Jovanovića izbacio je u korner.

Nisu ni gosti ostali dužni pa je bivši Smederevac Žerađanin sa levog boka poslao upotrebljivu loptu, na koju je zamalo zakasnio Grbović.

Nakon velike gužve u kaznenom prostoru Čačana, u 82. minutu, na odbijenu loptu je natrčao Ilić, ali je i taj pokuša požrtvovana odbrana gostiju neutralisala.

U 84 minutu Smederevci su ostali sa čovekom manje; Jordan Jovanović je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Brojčanu prednost Borca umalo nije iskoristio rezervista Baždaerević, koga je uz pomoć saigrača, u toj nameri sprečio Vukadin.

Tako je susret završen bez golova i, kada se sve sabere, pravednom podelom plena. Smederevo je zadržalo pet bodova prednosti u odnosu na Borac, a u narednom kolu gostuje u Priboju ekipi FAP-a, četvrtoplasiranom timu na tabeli.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!