Jesenji sajam cveća, meda, zimnice i vina – od danas do kraja oktobra

SMEDEREVO, 7. oktobar 2022 – Na glavnom gradskom trgu u Smederevu, danas je svečano otvoren Jesenji sajam cveća, meda, zimnice i vina, na kojem učestvuje oko stotinu izlagača. Ovaj sajam, na otvorenom prostoru, trajaće do 31. oktobra.

Jesenji sajam cveća, meda, zimnice i vina je manifestacija koja okuplja izlagače iz srodnih oblasti, poručuju organizatori, napominjući da je u Smederevu, osim grožđa, vina i voća, u sve većoj meri zastupljena i proizvodnja cveća, meda i zimnice.

Manifestaciju je danas zvanično otvorila Marija Marković Stavrić, zamenica gradonačelnika Smedereva.

„Našim vernim posetiocima, ali i svima onima koji će po prvi put posetiti naš grad, sa zadovoljstvom predstavljamo brojne izlagače iz Smedereva, ali i iz drugih krajeva Srbije, čije su vredne ruke iznedrile najkvalitetnije proizvode zimnice, cveća, meda i vina. Verujem da će mala porodična poljoprivredna gazdinstva u narednim godinama biti u znatno većoj meri prepoznata i iskorišćena kao velika šansa razvoja smederevskog agrara i smederevskih sela. Jer, poljoprivreda smederevskog kraja može da bude još produktivnija i kvalitetnija i da će u bliskoj budućnosti postati ozbiljan konkurent poljoprivredi regiona. Želim da ovogodišnji Sajam bude za primer i za ponos i da će uspeti da postavi nove, više ciljeve za naredni Jesenji sajam 2023. godine.“

U okviru programa otvaranja ove manifestacije učestvovala je i pevačka grupa našeg Ansambla narodnih igara i pesama Smederevo, koji radi pri Centru za kulturu Smederevo.

Sajam se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom  Grada Smedereva, a učešće svih izlagača, cvećara, proizvođača meda, zimnice i vina je besplatno.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!