Posle pet kola, poznati pobednici Letnje školske lige u streljaštvu

SMEDEREVO, 6. oktobar 2022 – U petom kolu druge Letnje školske lige u streljaštvu, saopšteno je danas, ponovo je oboren rekord po broju učesnika, nastupilo je 73-oje učenika iz smederevskih i palanačkih osnovnih i srednjih škola koji treniraju streljaštvo u tri streljačke družine: Jasenica, „Stanoje Glavaš“ i Smederevo. U kategoriji pionira najbolji je bio Mateja Popović iz Smederevske Palanke, a u kategoriji pionirki Emilija Martinović iz Smedereva. Marko Stojković je najbolji junior, a juniorka Anđela Stevanović, oboje iz Smederevske Palanke.  Ekipno, kod osnovnih škola, najbolje su smederevske: u kategoriji pionira OŠ „Dositej Obradović“ a u kategoriji pionirki „Branko Radičević“.

U petom kolu druge Smederevske letnje školske lige u streljaštvu, serijskom vazdušnom puškom, koje je održano juče na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, gostima iz Smederevske Palanke pripala su tri prva mesta, a Smederevu jedno.

U, uvek najbrojnijoj, kategoriji pionira ponovo je pobedio Mateja Popović iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz Smederevske Palanke sa 180 krugova. Dva manje imao je Luka Vučković iz OŠ „Đura Jakšić“ iz Male Krsne. Treći je bio Pavle Pejov iz OŠ „Dimitrije Davidović“ iz Smedereva sa 172 kruga. Kod pionirki najbolja je bila Emilija Martinović iz OŠ „Branislav Nušić“ iz Smedereva sa 170 krugova. Helena Petrović iz OŠ „Akademik Radomir Lukić“ iz Miloševca i Jana Bogosavljević iz škole „Branislav Nušić“ imale su po 169 krugova. Petrovićeva je bila druga, jer je imala bolju poslednju seriju. Učestvovalo je 43 pionira i 18 pionirki.

U kategoriji  juniora Marko Stojković iz MEŠ „Goša“ iz Smederevske Palanke i Nikola Ristić iz smederevske Tehničke škole ponovo su imali isti rezultat. Obojica su pogodila po 175 krugova, ali je ovoga puta za razliku od prošlog kola, Stojković imao bolju drugu seriju, pa mu je pripalo prvo mesto, a Ristiću drugo. Treći Lazar Popović iz Tehničke škole iz Smedereva imao je 165 krugova. U kategoriji juniorki još jedna pobeda Anđele Stevanović iz Srednje škole „Žikica Damnjanović“ iz Smederevske Palanke, sada sa 176 krugova. Anastasija Aksić iz Ekonomsko-tehničke škole iz Smedereva je bila druga sa 164 kruga, a treća Danica Stojanović iz MFŠ „Sveta Petka“ iz Smedereva sa 155 krugova. Učestvovalo je po 6 juniora i juniorki.

Ekipno, u kategoriji pionira, učenici OŠ „Branko Radičević“ bili su prvi sa 503 kruga. Ekipa je bila u sastavu Aleksa Dinić 171, Dušan Hamedović 168, Lazar Simić 164. Druga, sa 481 krugom, bila je OŠ „Dimitrije Davidović“ – Pavle Pejov 172, Nikola Milićević 155, Đorđe Tirnanić 154. Treća je ekipa OŠ „Dositej Obradović“ iz Smedereva sa 479 krugova – Miloš Đorđević 162, Filip Filipović 160, Veljko Stokić 157. Sedam škola je imalo kompletne ekipe. U kategoriji pionirki OŠ „Branko Radičević“ iz Smedereva je imala 413 krugova – Bogdana Veličković 147 krugova, Marija Đorđević 144, Mara Stefanović 122. OŠ „Heroj Radmila Šišković“ iz Smederevske Palanke 297 krugova – Selena Sušić 118, Emilija Tacković 105, Anđelina Beljaković 74 kruga.

Posle pet kola poznati su i osvajači medalja u ligi. Generalni plasman određen je na osnovu tri najbolja rezultata. U kategoriji pionira zlatnu medalju osvojio je Luka Vučković sa 524 kruga, srebrnu Pavle Pejov sa 520 a bronzanu Đorđe Radišić („Jovan Jovanović Zmaj“) sa 504. Kod pionirki zlato je osvojila Helena Petrović sa 508 krugova, srebrnu Sofija Stanojević sa 485, a  bronzanu Marija Đorđević („Branko Radičević“) sa 403 kruga. Marko Stojković je prvi u kategoriji juniora sa 533, drugi je Nikola Ristić sa 525, a treći Strahinja Blagojević sa 462 kruga. Anđela Stevanović je najbolja juniorka sa 531, druga je Sara Đurić sa 487, a treća Katarina Pavlović sa 483 kruga. Ekipno kod pionira „Dositej Obradović“ prvo mesto sa 1.445, drugo „Dimitrije Davidović“ sa 1.392, treće „Heroj Ivan Muker“ sa 1.366 krugova. Kod pionirki ekipno „Branko Radičević“ ima 1.256, a „Heroj Radmila Šišković“ 1.057 krugova.

Školarci nastavljaju takmičenja u oktobru. Najpre će se 19. imati Otvoreno gradsko školsko prvenstvo za učenike iz Smedereva na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali. Potom, na istom mestu, nedelju dana kasnije najbolje plasirani sa gradskog takmičenja učestvovaće na okružnom, gde će im se pridružiti najbolji strelci iz Smederevske Palanke i Velike Plane. Oba takmičenja su u organizaciji Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačke družine Smederevo. I Republičko školsko prvenstvo za učenike osnovnih i srednjih škola takođe će biti održano u Smederevu u novembru, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Smederevo i Streljačke družine Smederevo.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!