Putopisno predavanje o Peruu Ivane Dukčević

SMEDEREVO, 4. oktobar 2022 – Uzbudljivi i nadahnjujući Peru publici će u okviru putopisnog predavanja približiti putopisac, fotograf i profesor umetnosti i dizajna sa istorijom umetnosti, Ivana Dukčević, na programu će ovog utorka, sa početkom u 19 sati, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo.

Ulaz je slobodan.

Priča o Peruu biće bogato ilustrovana brojnim fotografijama sa putovanja koje su napravljene na različtim lokacijama u Peruu. Kulturno i istorijsko nasleđe, tekovine drevnih civilizacija, monumentalni pejzaži, prirodne lepote, svakodnevni život ljudi u zemlji u kojoj se nalaze moćni Andi, Maču Pikču, u kojoj je iznedren čuveni „Kondorov let“…biće predstavljeni prisutnima. Zainteresovani će moći da kupe knjigu Ivane Dukčević „Umetnost putovanja II“.

Ivana Dukčević rođena je u Beogradu, gde je završila Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna. Od kada zna za sebe, putuje. Ljubav prema fotografiji i umetničku crtu nasledila je od oca, koji je od njenog najranijeg detinjstva fotografisao i slike pravio u kućnoj laboratoriji za izradu crno-belih fotografija, dok je ljubav prema putovanjima nasledila od majke.

Autor je više od stotinu putopisa za veliki broj štampanih i onlajn magazina, i dvanaest knjiga u formi turističkih vodiča, čiji je autor teksta i fotografija. Takođe, autor je dve knjige putopisa „Umetnost putovanja 1 i 2“, koje su objavili Samizdat B92 i MediaSfera. Njene putopise i fotografije objavljuju National Geographic / Srbija, Javni servis, Politika (Politikin magazin), a njena fotografija karijatida u Atini, dobila je Prvu nagradu Narodnog muzeja u Beogradu na konkursu za Najbolju arheološku fotografiju. Koautor je poslednjeg izdanja knjige-vodiča o Srbiji na engleskom jeziku, u izdanju britanskog izdavača Bradt Travel Guides.. Dobitnik je nagrade za dizajn Muzeja primenjenih umetnosti u Beogradu, na Oktobarskom salonu. Do sada je u Beogradu i ostatku Srbije održala veliki broj predavanja o svojim putovanjima, praćena autorskim fotografijama. Autor je internet stranica (Fejsbuk i Instagram) Umetnost putovanja https://umetnostputovanja.rs/

Radi kao profesor umetnosti i dizajna sa istorijom umetnosti, u dve internacionalne srednje škole u Beogradu, gde predaje na engleskom jeziku

Skorašnji članci

error: Content is protected !!