Određeno zadržavanje osumnjičenima za prebijanje u Mihajlovcu

SMEDEREVO, 4. oktobar 2022 – Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, određeno je zadržavanje prema M.Ž. (1983), M.R. (1991) i S.Ž. (1990). Njima se stavlјa na teret da su dana 1. oktobra, oko 4 časa i 15 minuta, u blizini mlina „Matejić“ na lokalnom putu Mihajlovac-Ralјa, oštećenima M.I. i B.N. naneli više udaraca nogama i rukama, od kojih su ovi zadobili telesne povrede, kao da su istom prilikom čvrstim predmetom oštetili putničko motorno vozilo u vlasništvu jednog od oštećenih lica. Ovom događaju je prethodila duža verbalna rasprava u lokalnom ugostitelјskom objektu u Mihajlovcu.

Zamenik javnog tužioca je upravo saslušao osumnjičene osumnjičene i sudiji za prethodni postupak podneo predlog za određivanje pritvora zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva.

U dalјem toku postupka biće prikuplјeni dokazi na osnovu kojih će se utvrditi tačne okolnosti pod kojima se događaj odigrao, pri čemu će od naročitog značaja biti dalјi tok događanja tog istog jutra.

Naime, neposredno nakon opisanog događaja, iz za sada neutvrđenih razloga, upravo na oštećenog M.I, koji se tom prilikom kretao levom kolovoznom trakom, naletelo je putničko motorno vozilo kojim je upravlјao M.Ž. (1993).

Oštećeni M.I. je zbog zadobijenih teških telesnih povreda prebačen na Klinički centar u Beogradu, gde mu je nakon hirurške intervencije odstranjena slezina, a zbog mnogobrojnih povreda u vidu preloma se za sada nalazi u veštačkoj komi, a na osnovu rezultata istrage biće utvrđeno da li se opisani događaji nalaze u uzročno-posledičnoj vezi kao i tačni uzroci nastanka pretrplјenih povreda, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina,

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!