Site icon podunavlje.info

Za tri dana pojačane kontrole bezmalo 11.000 prekršaja u saobraćaju

3. oktobar 2022 – Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je tokom protekla tri dana akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju  kontrolisano 33.739 vozila, pri čemu je otkriveno ukupno 10.846 saobraćajnih prekršaja.

Najveći broj učesnika u saobraćaju, ukupno 5.292, sankcionisan je zbog prekoračenja brzine, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa kažnjeno 2.066 vozača, odnosno putnika.

Sprovedeno je i alkotestiranje 28.376 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 848 vozača.

Čak 161 vozač zadržan je na trežnjenju u službenim prostorijama zbog upravljanja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola, a u službenim prostorijama zadržano je i 27 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U Somboru je 30. septembra iz saobraćaja isključen 47-godišnji vozač, koji je u 16.28 časova zatečen da upravlja putničkim vozilom sa čak 3,10 promila alkohola u organizmu. On je zadržan u službenim prostorijama i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu – 952, dok je na teritoriji Policijske uprave u Čačku otkriveno 884, a na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd 846 prekršaja.

S obzirom na to da predstoji period nepovoljnijih vremenskih prilika, što će otežati uslove za odvijanje saobraćaja, Uprava saobraćajne policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i poštuju saobraćajne propise kako bi stanje bezbednosti saobraćaja bilo što povoljnije.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Exit mobile version